УВАГА! Повідомлення про зміну тарифів на централізоване водопостачання.1

ПОВІДОМЛЕННЯ

про намір КП «Міськводоканал» Баштанської міської ради  здійснити коригування тарифів на послуги з централізованого водопостачання.

Шановні споживачі!

КП «Міськводоканал» Баштанської міської ради  інформує Вас про те, що з 01.09.2018 р. планується коригування тарифу на послуги з централізованого водопостачання

Відповідно до ч.2 Статті 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» у разі зміни протягом строку дії цін/тарифів обсягу окремих складових економічно обґрунтованих витрат з причин, які не залежать від виконавця / виробника, виконавці/виробники проводять коригування встановлених цін/тарифів на житлово-комунальні послуги і подають на затвердження до органу, уповноваженого здійснювати встановлення таких цін/тарифів.

Вагомою причиною коригування тарифу є збільшення ціни на засоби знезараження води. В зв’язку з закриттям єдиного в Україні виробника рідкого хлору АТ «ДНІПРОАЗОТ», та необхідністю термінової закупівлі рідкого хлору та соди каустичної для виробництва гіпохлорит натрію в іншого постачальника, на умовах, що істотно різняться від умов поставок АТ «ДНІПРОАЗОТ» виробник ТОВ «Аульська ХПС» підвищив ціну гіпохлорит натрію з 7000,00 грн. до 11000,00 грн. за тонну.

Як наслідок, зростання ціни на гіпохлорит натрію призведе до збільшення планових витрат на знезараження води з поверхневого водозабору р. Інгул на 322764,00 грн. (із розрахунку на 1 куб. м. води ціна збільшиться на 0,42 грн.)

Також коригування тарифу на централізоване водопостачання здійснюється на виконання припису сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за результатами планової перевірки з причини виключення із витрат на збут суми витрат на оплату праці бригади по встановленню контрольно-вимірювальних приладів в сумі 388044,00 грн. та витрат, пов’язаних з іншими доходами на суму 18000,00 грн. (із розрахунку на 1 куб. м. води ціна зменшиться на 0,52 грн.)

Враховуючи вищевикладене, відкоригована собівартість 1 куб. м. води з поверхневого водозабору складатиме 14,65 грн. (14,75 грн. – 0,52 грн.+0,42 грн.)

У разі зміни протягом строку дії цін/тарифів обсягу окремих складових економічно обґрунтованих витрат з причин, які не залежать від виконавця / виробника, виконавці/виробники проводять коригування встановлених цін/тарифів на житлово-комунальні послуги і подають на затвердження до органу, уповноваженого здійснювати встановлення таких цін /тарифів.

Отже, відбулися зміни в складових витрат, тому необхідно провести коригування встановлених цін / тарифів на житлово-комунальні послуги, а саме:

тариф на централізоване водопостачання  з поверхневого водозабору після коригування зменшено на 0,10 грн., та становить

14,75 – 0,52  + 0,42 = 14,65 грн.  (без ПДВ).;

тариф на централізоване водопостачання  з підземного водозабору залишається без змін        15,20 грн. (без ПДВ). ;

Тариф на централізоване водовідведення залишається без змін   7,95 грн. (без ПДВ)

На підставі вищевикладеного відкориговані тарифи на комунальні послуги складатимуть:

на централізоване водопостачання

з поверхневого водозабору 17,58 грн. за 1 куб. м. (з ПДВ).

на централізоване водопостачання

з підземного водозабору 18,24 грн. за 1 куб. м. (з ПДВ).

на централізоване водовідведення 9,54 грн. за 1 куб. м  (з ПДВ)

Тому Комунальне підприємство «Міськводоканал» Баштанської міської ради просить прийняти рішення про коригування тарифу на централізоване водопостачання з поверхневого водозабору в строки, встановлені вищевказаним законом у зв’язку зі збільшенням та зменшенням окремих складових витрат, які формують тариф на централізоване водопостачання з поверхневого водозабору.

З обґрунтуванням причин коригування встановлених тарифів Ви маєте можливість ознайомитися на сайті КП «Міськводоканал»: bashta-vodokanal.info-gkh.com.ua

Зауваження і пропозиції приймаються за адресою: м. Баштанка, вул.  Ювілейна,1, тел. 2-51-88, 2-71-85 протягом 7 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити коригування тарифів на житлово-комунальні послуги а також на сайті.

e-mail: vod.bashta@ukr.net